Blog

  • Kategorije:
  • Industrijska oprema
  • Oprema za ugostiteljstvo

Kako produžiti trajnost vašeg džema, ajvara i meda: prednosti vakumiranja staklenih tegli

Vreme čitanja: 3 minuta

Da li ste frustrirani kratkim rokom trajanja domaće hrane? Henkelman vakuumiranje staklenih tegli nudi revolucionarno rešenje. Ovaj tekst vam pokazuje kako da zadržite neverovatan ukus i svežinu džemova, turšije, ajvara i meda – i to do 5 puta duže! Otkrijte kako Henkelman mašine sprečavaju kvarove i čuvaju hranu, a sve to uz jednostavnu primenu. Pročitajte više i naučite kako vakuumiranje može transformisati način čuvanja i uživanja u hrani!

Savršeno pakovanje: Zašto su Hacona profesionalne varilice vaša najbolja opcija?

Vreme čitanja: 3 minuta

Otkrijte više o vrhunskim Hacona varilicama – lidera u proizvodnji visokokvalitetnih i pouzdanih profesionalnih varilica. Sa širokim spektrom modela, inovativnim impulsnim varenjem i bezbednosnim funkcijama, Hacona podiže standarde u industriji pakovanja. Saznajte više o njihovim prednostima i kako mogu unaprediti vaš proces pakovanja.

Da li su plesan ili buđ štetni za komade mesa?

Vreme čitanja: 4 minuta

Pročitajte kako plesan može poboljšati ukus sireva i salama, ali i kako može biti opasna po zdravlje, naročito na mesu. Naučite kako da prepoznate lošu plesan i zašto DRY AGER uređaji omogućavaju bezbedno suvo zrenje mesa.

Ripack Pištolji: Vaš ključ ka bezbednom i efikasnom pakovanju

Vreme čitanja: 3 minuta

Ripack pištolji – Vaš partner za brzo, sigurno i efikasno termo-pakovanje. Izdvajaju se po izdržljivosti, ergonomiji, sigurnosti i univerzalnosti. Poboljšajte produktivnost i kvalitet u svim industrijama pakovanja. Pročitajte više o Ripack pištoljma i otkrijte sve njihove prednosti!

Sous Vide: Umetnost podešavanja temperature i vremena

Vreme čitanja: 3 minuta

Šta je SousVide kuvanje. Kako postići vrhunske rezultate metodom kuvanja u vakuumu i kako podesiti uređaj kako bi se dobilo vrhunsko kuvano meso? Potpuno besplatno uputstvo koje možete preuzeti i uz pomoć koga sigurno dobijate rezultate sa kojima ćete biti oduševljeni.

Nauka u službi suvog zrenja

Vreme čitanja: 2 minuta

Ako ne volite da žvaćete goveđu kožu, pravilno zrenje je neophodno da biste pravilno uživali u bilo kojoj vrsti mesa, bilo da je u pitanju govedina, svinjetina, jagnjetina, patka ili bilo koje drugo meso. Tokom procesa zrenja, u igru ulaze organske hemijske sile koje transformišu tvrdo i pomalo bezukusno meso nakon klanja u nežno, sočno i izuzetno ukusno meso koje svi poznajemo i volimo.

Suvo zrenje mesa: Sopstvena proizvodnja ili industrijska nabavka?

Vreme čitanja: 2 minuta

U svetu kulinarstva, konstantno se traga za savršenim ukusima i teksturama koje će zadovoljiti nepce svakog gosta. Suvo zrenje mesa, poznato i kao dry age proces, postalo je sinonim za vrhunski kvalitet i intenzivan ukus.

Efikasno pakovanje za poslovni uspeh: Kako vakuum mašina može unaprediti biznis

Vreme čitanja: 2 minuta

U današnjem poslovnom svetu, gde se konkurencija neprestano povećava, a situacija na tržištu menja iz dana u dan, vlasnici biznisa u industriji proizvodnje, prerade i pakovanja hrane suočavaju se sa sve većim izazovima.

Kako odabrati pravu mašinu za strečovanje paleta za vaše poslovanje

Vreme čitanja: 2 minuta

Odabir prave mašine za strečovanje paleta ključan je za optimizaciju logistike. Otkrijte korake za odabir odgovarajuće strečerice koja može da ima veoma bitnu ulogu za unapređenje efikasnosti procesa ključnih za poslovanje.

SousVide uređaji – Zašto je bolje odabrati kvalitet ispred cene

Vreme čitanja: 3 minuta

Na tržištu postoje različiti proizvođači i modeli Sous Vide uređaja za kuvanje u vakuumu. Ako još uvek razmišljate koji je SousVide uređaj pravi za vas, u narednom tekstu želimo da vam predočimo neke prednosti ali i razlike jednog od najboljih uređaja za pripremu hrane Sous Vide tehnikom.

Suvo zrenje ribe – Zašto i kako poboljšati ukus

Vreme čitanja: 3 minuta

Ukoliko želite da unapredite svoje kulinarske veštine i impresionirate svoje goste na sledećoj večeri, možete razmisliti o drugačijem pristupu. Iskoristite moć koju nudi DryAger i ponudite vašim gostima suvo zrenje ribe. Mada suvo zrenje ribe nije toliko čest proces kao suvo zrenje mesa, mnogi restorani prepoznaju vrednost ovog procesa i za njega se sve češće odlučuju.

Vakumiranje hrane – Iskustva

Vreme čitanja: 4 minuta

Vakumiranje hrane se danas sve više koristi u profesionalnim kuhinjama, ali i u domaćinstvima širom sveta. Vakumiranje je tehnika koja se koristi za uklanjanje vazduha iz ambalaže (kese za vakumiranje) u kojima može da se nađe hrana ali i različiti čvrsti ne prehrambeni proizvodi. Vakumiranjem se hrana duže čuva i time se spreči njeno propadanje.

Vek trajanja hrane u vakuumu: Koliko dugo vakumirani proizvodi mogu da traju?

Vreme čitanja: 5 minuta

Životni vek vakumiranih namirnica je znatno duži nego što je to slučaj sa namirnicama koje se ne čuvaju u vakuumu. Međutim, koliko je realno očekivati da pojedine namirnice ostaju sveže u vakuumu i zašto je najbolje rešenje za čuvanje hrane vakumiranje?

Zašto je potrebno pažljivo hladiti meso divljači

Vreme čitanja: 5 minuta

Bilo da se priprema na roštilju, pune creva za kobasice ili se kuva u SousVide uređaju – meso divljači poseduje brojne pozitivne karakteristike koje ga značajno razlikuju od ostalog mesa. Kvalitet mesa divljači je direktno povezan sa načinom života životinje, situacijom tokom njenog lova ali i način na koji se divljač čuvala nakon što je ulovljena. Saznajte kako i gde čuvati divljač nakon što je ulovljena?

Suvo zrenje divljači

Vreme čitanja: 4 minuta

U potrazi za nesvakidašnjim iskustvom, davno zaboravljeni način prerade mesa doživljava pravu renesansu. Cilj je da se intenzivira ukus i aroma divljači te da se promeni konsistencija ka „nežnom zalogaju“. Dok se suvo starenje prvobitno koristilo posebno za govedinu, sve veći broj lovaca se danas odlučuje da oplemeni ukus divljači koristeći tehnologiju suvog zrenja mesa.

Kako je zaokružen ciklus od pašnjaka do trpeze – Dry Ager

Vreme čitanja: 4 minuta

Poslednjih godina, pa i decenija, svedoci smo ubrzanog razvoja tehnologije, koja je uticala na to da dođe do ostvarivanja brojnih dostignuća u različitim oblastima života. Nove tehnologije i nova dostignuća uticala su i na promenu svesti ljudi o hrani, kao i načinu pripreme i konzumacije hrane. Primenom savremenih tehnologija, postignuti su fantastični rezultati na polju..

Dry Ager komore – Gde tradicija sreće inovaciju

Vreme čitanja: 3 minuta

Zahvaljujući visokom nemačkom kvalitetu, vrhunskoj tehnologiji i savremenom dizajnu, Dry Ager komore za suvo zrenje mesa izrastao je u suverenog lidera na tržištu. Pred vama je 4 generacija komora koja donosi brojna unapređenja. Rezultat koji se dobija mora da ostane isti: vrhunski kvalitet gotovog proizvoda, bez razvoja bakterija, buđi i mikroorganizama uz veoma mali procenat gubitaka (kaliranja proizvoda) tokom procesa zrenja.

Kako najbolje čuvati i pakovati svežu i smrznutu ribu

Vreme čitanja: 4 minuta

Riba spada u red najosetljivinih i najkvarljivijih namirnica koje je veoma teško čuvati. Ova činjenica uticala je da fokus proizvođača bude usmeren ka iznalaženju optimalne metode konzervisanja ribe. Koji su znakovi koji ukazuju na ubrzano gubljenje svežine ribe, šta utiče na taj proces i koji je to najbolji način čuvanja i pakovanja ribe kako bi se maksimalno usporio proces gubljenja svežine tako da ona duže vremena ostane sveža i zadrži sve svoje nutritivne vrednosti i karakteristike.

Želite suvo zrenje mesa kod kuće? Šta morate znati..

Vreme čitanja: 3 minuta

Da li suvo zrenje mesa može da se vrši i u kućnim uslovima? Pojedinci, želeći da naprave Dry Aged meso u kućnim uslovima, imaju razne ideje te koriste razne metode od kojih neke i nisu baš u potpunosti pouzdane. Šta to treba znati o pokušaju da se suvo zrenje mesa postigne u kućnim uslovima. Koji su to nedostaci a koje razlike ovakvog načina zrenja u odnosu na zrenje sa Dry Ager komorom.

Pakovanje u modifikovanoj atmosferi – MAP-u

Vreme čitanja: 4 minuta

Pakovanje u modifikovanoj atmosferi je poseban tretman produžavanja roka trajanja proizvoda. Šta je zapravo pakovanje u MAP-u i kako je ovaj način pakovnaja proizvoda promenio način na koji se pakuju namirnice? Koje sve to namirnice mogu da se pakuju u MAP-u i koliko se puta može produžiti vek trajanja proizvoda.

Prednosti dubinskog zamrzavanja hrane – ŠOK KOMORE

Vreme čitanja: 4 minuta

Brzo hlađenje je od vitalnog značaja za osiguranje kvaliteta hrane I higijene prilikom pripreme hrane. Ukoliko se temperatura sveže skuvane hrane ne snižava brzo, može doći do oštećenja ćelijske strukture hrane i da se ugrozi izgled, ukus i tekstura hrane, iako je hrana prethodno kuvana.

Profesionalne impulsne varilice za kese sa nožem

Vreme čitanja: 3 minuta

Šta se dešava sa proizvodima, poput šrafova ili bombona koje je potrebno upakovati odgovarajuću ambalažu? Za to će vam biti potrebno nešto više od lepljive trake. Najbolje rešenje za ovaj vid pakovanja će vam pružiti impulsna varilica. Koje su osnovne karakteristike i kako i gde se najviše koriste?

Zašto pripremati stejk Sous Vide uređajem?

Vreme čitanja: 3 minuta

Stejk je jedna od najpopularnijih namirnica za ljubitelje istančanog ukusa. Kuvanje stejka na tradicionalni način, ostavlja puno prostora za greške kao što je npr. prekuvavanje hrane. Dok kod sous vide kuvanja na raspolaganju imate tačno podešavanje željene temperature na kojoj želite pripremiti vaš stejk. I ne samo to, sous vide kuvanje je “nežan” proces kuvanja, čime se može postići savršeno ravnomerno kuvanje od ivice do ivice samog stejka.

Bansek za meso, drvo i metal – koje su razlike i kada se koriste

Vreme čitanja: 3 minuta

Bansek mašine imaju široku primenu od industrije hrane, gde se koriste za sečenje mesa i kostiju, preko primene u industriji gde se najviše koriste kod obrade drveta i sečenja metala. Iako gotovo sve bansek mašine, nezavisno od namene funkcionišu na gotovo isti način, postoje značajne razlike u mogućnostima i nameni u zavisnosti od materijala koji treba obraditi.

Zašto je Henkelman Boxer vakumirka pametan izbor za svaku profesionalnu kuhinju

Vreme čitanja: 4 minuta

Predstavljamo vam kompaniju Henkelman – holandskog proizvođača profesionalnih mašina za vakumiranje, koji zahvaljujući svojim mnogobrojnim prednostima, zauzima 50% svetskog tržišta I najveći je svetski proizvođač komornih mašina za vakuum pakovanje. Od osnivanja 1994. godine, ova kompanija je specijalizovana za mašine za vakumiranje, da bi, 25 godina kasnije, sa timom od 55 zaposlenih, dostigla impozantne cifre:..

Priča jednog pekara – Šok komore

Vreme čitanja: 4 minuta

Šok komore omogućavaju primenu procesa hlađenja i dubinskog zamrzavanja hrane, putem koga na brz, i veoma efikasan način možete ohladiti i zamrznuti veću količinu hranu u relativno kratkom vremenskom periodu. Njihova primena je velika a najviše se koristi u industriji hrane i pića gde i donosi najveće uštede.

Zašto je originalni Dry Ager najbolji izbor uređaja za suvo zrenje mesa?

Vreme čitanja: 3 minuta

Testirajući mnogobrojne varijante klimatskih uslova u kojima meso zri na potpuno prirodan način delovanjem sopstvenih enzima, bez prisustva mikroorganizama, zaključeno je da je stvaranje savršenih uslova za suvo zrenje mesa veoma zahtevan proces i da postoji postoji mali broj uređaja koji to rade na gotovo savršen način.

Suvo zrenje mesa – Da li se isplati

Vreme čitanja: 3 minuta

Postoji dobar deo restorana koji želi da svojom ponudom privuče imućnije goste koji su spremni da izdvoje nešto veći novac kako bi pojeli nešto zaista specijalno i ukusno. Ovakvi ugostitelji odavno prate svetske trendove u ugostiteljstvu. Za njih pojam suvog zrenja mesa nije stran termin a dobar deo njih, čak i u Srbiji ima bar jednu komoru za suvo zrenje mesa.

Šta je Sous Vide kuvanje i zašto kuvati u BPA FREE ambalaži

Vreme čitanja: 4 minuta

Sous Vide kuvanje, prevedeno sa francuskog znači kuvanje u atmosferi bez vazduha odnosno kuvanje u vakuumu. Nekada ograničeno samo na profesionalce koji su primenjivali ovu tehniku, Sous Vide je zapravo tehnika kuvanja koja podrazumeva kuvanje uz preciznu kontrolu temperature, a što se najbolje postiže korišćenjem specijalizovanih SousVide aparatima, kako bi se obezbedilo da ona bude..

Uspešan biznis – Vakumiranje kiselog kupusa

Vreme čitanja: 5 minuta

Milorad Majkić iz Futoga se već više od deceniju sa velikim uspehom bavi povrtarstvom. Od 2010. godine, sa uspehom nastupa na tržištu sa kvalitetnim kiselim kupusom koji plasira kako u Srbiji tako i van njenih granica. Osim kvaliteta proizvoda veoma mu je važno i to kako je on upakovan, jer pakovanje prodaje proizvod a još..

Kako marinirati hranu za jedan minut

Vreme čitanja: 3 minuta

Mariniranje hrane je od davnina poznat proces kojim mesa domaćih životinja, divljači, ribe, nekih povrća i morskih plodova ostavljamo u mešavini raznih ulja, vina, aromatizovanim začinskim biljima, mlečnim  prerađevinama , povrćem, voćem u zavisnosti od izbora mesa, ukusa i naravno kreativnosti. Često se postavlja pitanje koliko dugo meso može da stoji u marinadi? U receptima..

Zašto izabrati Robopac mašine za strečovanje paleta

Vreme čitanja: 2 minuta

Robopac je globalni lider u proizvodnji mašina za pakovanje odnosno srečerica i kao takav naročitu pažnju posvećuje da zadrži i unapredi ugled koji je stekao kombinujući tehnologiju, inovacije i iskustvo. Neprekidnim radom na kvalitetu koji je u današnje vreme postao glavni zahtev klijenata kao i stručna servisna podrška, Robopac je zauzeo dominantnu poziciju na tržištu..

Vodič kroz prirodan proces suvog zrenja mesa

Vreme čitanja: 4 minuta

“Dry Ageing” je prirodan proces suvog zrenja mesa u kom se sveže meso, isključivo prve kategorije smešta u posebnim frižiderima-komorama, na posebno kontrolisanim uslovima, na odležavanje, bez zaštitnog pakovanja.

Želite da jedete savršeno spremljenu hranu? Koristite Sous Vide

Vreme čitanja: 3 minuta

Sous Vide je način kuvanja kod koga se postižu rezultati koje ne možete postići ni jednom drugom tehnologijom kuvanja, jer nemate kontrolu nad bitnim elementima koji utiču na rezultat, a rezultat je da konstantno kuvate izvrsnu hranu.Bukvalan prevod Sous Vide bi bio „kuvanje u vakumu“ odnosno kuvanje bez vazduha što zapravo predstavlja glavnu karakteristiku ovog..

Neke od naprednih funkcija Henkelman vakumirke sa ACS panelom

Vreme čitanja: 2 minuta

Henkelman modeli vakumirki su razvijeni za profesionalne kuhinje, restorane i hotele kojima je cilj da gostima ponude vrhunske obroke i ujedno smanje troškove koji nastaju usled neadekvatno vakumiranih namirnica

Hacona Varilice za Profesionalce

Vreme čitanja: 2 minuta

Kada je u pitanju pakovanje proizvoda u kese i džakove, veoma je bitno da roba koja je predmet pakovanja bude upakovana na pravi način, ali i da bude pravilno zatvorena. Ovako upakovana roba odaje utisak vrhunskog kvaliteta i profesionalnosti. Kada govorimo o zatvaranju odnosno varenju kesa i džakova sa robom, onda najčešće govorimo o varilicama..

Suvo Zrenje Mesa

Vreme čitanja: < 1 minut

Tačka složenosti ukusa – ovo je cilj koji želimo postići procesom suvog zrenja mesa. Svako je sposoban da ovu tačku, kada je jednom okusi, zapamti. Meso je dovedeno do strukturne savršenosti, čulne intenzivnosti i jedinstvenosti. Mikroklima koja je sterilna i ne daje nikakvu šansu razvoju mikroorganizmima, kontrolisane temperature, i najvažnije, meso radi ono što najviše..