Blog

  • Kategorije:
  • Industrijska oprema
  • Oprema za ugostiteljstvo

Kako najbolje čuvati i pakovati svežu i smrznutu ribu

Vreme čitanja: 4 minuta

Riba spada u red najosetljivinih i najkvarljivijih namirnica koje je veoma teško čuvati. Ova činjenica uticala je da fokus proizvođača bude usmeren ka iznalaženju optimalne metode konzervisanja ribe. Koji su znakovi koji ukazuju na ubrzano gubljenje svežine ribe, šta utiče na taj proces i koji je to najbolji način čuvanja i pakovanja ribe kako bi se maksimalno usporio proces gubljenja svežine tako da ona duže vremena ostane sveža i zadrži sve svoje nutritivne vrednosti i karakteristike.

Želite suvo zrenje mesa kod kuće? Šta morate znati..

Vreme čitanja: 3 minuta

Da li suvo zrenje mesa može da se vrši i u kućnim uslovima? Pojedinci, želeći da naprave Dry Aged meso u kućnim uslovima, imaju razne ideje te koriste razne metode od kojih neke i nisu baš u potpunosti pouzdane. Šta to treba znati o pokušaju da se suvo zrenje mesa postigne u kućnim uslovima. Koji su to nedostaci a koje razlike ovakvog načina zrenja u odnosu na zrenje sa Dry Ager komorom.

Pakovanje u modifikovanoj atmosferi – MAP-u

Vreme čitanja: 4 minuta

Pakovanje u modifikovanoj atmosferi je poseban tretman produžavanja roka trajanja proizvoda. Šta je zapravo pakovanje u MAP-u i kako je ovaj način pakovnaja proizvoda promenio način na koji se pakuju namirnice? Koje sve to namirnice mogu da se pakuju u MAP-u i koliko se puta može produžiti vek trajanja proizvoda.

Prednosti dubinskog zamrzavanja hrane – ŠOK KOMORE

Vreme čitanja: 4 minuta

Brzo hlađenje je od vitalnog značaja za osiguranje kvaliteta hrane I higijene prilikom pripreme hrane. Ukoliko se temperatura sveže skuvane hrane ne snižava brzo, može doći do oštećenja ćelijske strukture hrane i da se ugrozi izgled, ukus i tekstura hrane, iako je hrana prethodno kuvana.

Profesionalne impulsne varilice za kese sa nožem

Vreme čitanja: 3 minuta

Šta se dešava sa proizvodima, poput šrafova ili bombona koje je potrebno upakovati odgovarajuću ambalažu? Za to će vam biti potrebno nešto više od lepljive trake. Najbolje rešenje za ovaj vid pakovanja će vam pružiti impulsna varilica. Koje su osnovne karakteristike i kako i gde se najviše koriste?

Zašto pripremati stejk Sous Vide uređajem?

Vreme čitanja: 3 minuta

Stejk je jedna od najpopularnijih namirnica za ljubitelje istančanog ukusa. Kuvanje stejka na tradicionalni način, ostavlja puno prostora za greške kao što je npr. prekuvavanje hrane. Dok kod sous vide kuvanja na raspolaganju imate tačno podešavanje željene temperature na kojoj želite pripremiti vaš stejk. I ne samo to, sous vide kuvanje je “nežan” proces kuvanja, čime se može postići savršeno ravnomerno kuvanje od ivice do ivice samog stejka.

Bansek za meso, drvo i metal – koje su razlike i kada se koriste

Vreme čitanja: 3 minuta

Bansek mašine imaju široku primenu od industrije hrane, gde se koriste za sečenje mesa i kostiju, preko primene u industriji gde se najviše koriste kod obrade drveta i sečenja metala. Iako gotovo sve bansek mašine, nezavisno od namene funkcionišu na gotovo isti način, postoje značajne razlike u mogućnostima i nameni u zavisnosti od materijala koji treba obraditi.

Zašto je Henkelman Boxer vakumirka pametan izbor za svaku profesionalnu kuhinju

Vreme čitanja: 4 minuta

Predstavljamo vam kompaniju Henkelman – holandskog proizvođača profesionalnih mašina za vakumiranje, koji zahvaljujući svojim mnogobrojnim prednostima, zauzima 50% svetskog tržišta I najveći je svetski proizvođač komornih mašina za vakuum pakovanje. Od osnivanja 1994. godine, ova kompanija je specijalizovana za mašine za vakumiranje, da bi, 25 godina kasnije, sa timom od 55 zaposlenih, dostigla impozantne cifre:..

Priča jednog pekara – Šok komore

Vreme čitanja: 4 minuta

Šok komore omogućavaju primenu procesa hlađenja i dubinskog zamrzavanja hrane, putem koga na brz, i veoma efikasan način možete ohladiti i zamrznuti veću količinu hranu u relativno kratkom vremenskom periodu. Njihova primena je velika a najviše se koristi u industriji hrane i pića gde i donosi najveće uštede.

Zašto je originalni Dry Ager najbolji izbor uređaja za suvo zrenje mesa?

Vreme čitanja: 3 minuta

Testirajući mnogobrojne varijante klimatskih uslova u kojima meso zri na potpuno prirodan način delovanjem sopstvenih enzima, bez prisustva mikroorganizama, zaključeno je da je stvaranje savršenih uslova za suvo zrenje mesa veoma zahtevan proces i da postoji postoji mali broj uređaja koji to rade na gotovo savršen način.

Suvo zrenje mesa – Da li se isplati

Vreme čitanja: 3 minuta

Postoji dobar deo restorana koji želi da svojom ponudom privuče imućnije goste koji su spremni da izdvoje nešto veći novac kako bi pojeli nešto zaista specijalno i ukusno. Ovakvi ugostitelji odavno prate svetske trendove u ugostiteljstvu. Za njih pojam suvog zrenja mesa nije stran termin a dobar deo njih, čak i u Srbiji ima bar jednu komoru za suvo zrenje mesa.

Šta je Sous Vide kuvanje i zašto kuvati u BPA FREE ambalaži

Vreme čitanja: 4 minuta

Sous Vide kuvanje, prevedeno sa francuskog znači kuvanje u atmosferi bez vazduha odnosno kuvanje u vakuumu. Nekada ograničeno samo na profesionalce koji su primenjivali ovu tehniku, Sous Vide je zapravo tehnika kuvanja koja podrazumeva kuvanje uz preciznu kontrolu temperature kako bi se obezbedilo da ona bude konstantna pri čemu se hrana nalazi u specijalnim, za..

Uspešan biznis – Vakumiranje kiselog kupusa

Vreme čitanja: 5 minuta

Milorad Majkić iz Futoga se već više od deceniju sa velikim uspehom bavi povrtarstvom. Od 2010. godine, sa uspehom nastupa na tržištu sa kvalitetnim kiselim kupusom koji plasira kako u Srbiji tako i van njenih granica. Osim kvaliteta proizvoda veoma mu je važno i to kako je on upakovan, jer pakovanje prodaje proizvod a još..

Kako marinirati hranu za jedan minut

Vreme čitanja: 3 minuta

Mariniranje hrane je od davnina poznat proces kojim mesa domaćih životinja, divljači, ribe, nekih povrća i morskih plodova ostavljamo u mešavini raznih ulja, vina, aromatizovanim začinskim biljima, mlečnim  prerađevinama , povrćem, voćem u zavisnosti od izbora mesa, ukusa i naravno kreativnosti. Često se postavlja pitanje koliko dugo meso može da stoji u marinadi? U receptima..

Zašto izabrati Robopac mašine za strečovanje paleta

Vreme čitanja: 2 minuta

Robopac je globalni lider u proizvodnji mašina za pakovanje odnosno srečerica i kao takav naročitu pažnju posvećuje da zadrži i unapredi ugled koji je stekao kombinujući tehnologiju, inovacije i iskustvo. Neprekidnim radom na kvalitetu koji je u današnje vreme postao glavni zahtev klijenata kao i stručna servisna podrška, Robopac je zauzeo dominantnu poziciju na tržištu..

Vodič kroz prirodan proces suvog zrenja mesa

Vreme čitanja: 4 minuta

“Dry Ageing” je prirodan proces suvog zrenja mesa u kom se sveže meso, isključivo prve kategorije smešta u posebnim frižiderima-komorama, na posebno kontrolisanim uslovima, na odležavanje, bez zaštitnog pakovanja.

Želite da jedete savršeno spremljenu hranu? Koristite Sous Vide

Vreme čitanja: 3 minuta

Sous Vide je način kuvanja kod koga se postižu rezultati koje ne možete postići ni jednom drugom tehnologijom kuvanja, jer nemate kontrolu nad bitnim elementima koji utiču na rezultat, a rezultat je da konstantno kuvate izvrsnu hranu.Bukvalan prevod Sous Vide bi bio „kuvanje u vakumu“ odnosno kuvanje bez vazduha što zapravo predstavlja glavnu karakteristiku ovog..

Neke od naprednih funkcija Henkelman vakumirke sa ACS panelom

Vreme čitanja: 2 minuta

Henkelman modeli vakumirki su razvijeni za profesionalne kuhinje, restorane i hotele kojima je cilj da gostima ponude vrhunske obroke i ujedno smanje troškove koji nastaju usled neadekvatno vakumiranih namirnica

Hacona Varilice za Profesionalce

Vreme čitanja: 2 minuta

Kada je u pitanju pakovanje proizvoda u kese i džakove, veoma je bitno da roba koja je predmet pakovanja bude upakovana na pravi način, ali i da bude pravilno zatvorena. Ovako upakovana roba odaje utisak vrhunskog kvaliteta i profesionalnosti. Kada govorimo o zatvaranju odnosno varenju kesa i džakova sa robom, onda najčešće govorimo o varilicama..

Suvo Zrenje Mesa

Vreme čitanja: < 1 minut

Tačka složenosti ukusa – ovo je cilj koji želimo postići procesom suvog zrenja mesa. Svako je sposoban da ovu tačku, kada je jednom okusi, zapamti. Meso je dovedeno do strukturne savršenosti, čulne intenzivnosti i jedinstvenosti. Mikroklima koja je sterilna i ne daje nikakvu šansu razvoju mikroorganizmima, kontrolisane temperature, i najvažnije, meso radi ono što najviše..