DX1000 PREMIUM S DRY AGER® komora za suvo zrenje mesa

DRY AGER – Komore za suvo zrenje mesa
Sve ma�ine iz ove kategorije

DX 1000® Premium S Dry-aging komora, Nemačke proizvodnje, za suvo zrenje govedine, svinjetine, šunke, salame, sira. Maksimalni kapacitet ove komore za suvo zrenje mesa je do 100kg mesa.

Kupovinom modela DX 1000® Premium S dobijate Dry – Aging frižider vrhunskog dizajna, kvaliteta i funkcija. Njegova spoljašnjost ima vanvremenski moderan dizajn, a unutrašnjost je opremljena visokotehnološkom i sofisticiranom tehnologijom a majstorski rad i visoka tehnologija je zaštićena sa 5 patenata.

Unutar Dry Ager komore za suvo zrenje, meso zri na kostima u uslovima postojane vlažnosti vazduha od približno 85 % i temperature od 2°C. Visoko kvalitetni elektronski kontrolni sistem DRY AGER-a® DX 1000® Premius S omogućava preciznu regulaciju temperature koja se može podesiti sa preciznošću od 0.1 °C .

Vlažnost se takođe može precizno kontrolisati i podešavati u rasponu između 40 % i 90 % sa preciznošću od 0,5 % zahvaljujući integrisanom HumiControl® sistemu. Odlika ovog sistema jeste da mu nije potreban dotok vode niti dodatna posuda za vodu.

Sistem DX AirReg® garantuje savršenu mikroklimu, idealan protok vazduha i stalnu sterilizaciju unutar DRY AGER-a, čak i kad spoljašnja temperatura varira.

Zahvaljujući integrisanoj unapređenoj SmartAging® tehnologiji I specijalnim automatskim programima, mogu se proizvesti I obraditi širi spektar proizvoda.
DX 1000® Premium je prva komora za suvo zrenje na svetu koja kombinuje filter aktivnog uglja sa aktivnim UV ventilacionim sistemom za dezinfekciju koji svakog minuta steriliše sav vazduh u komori. Kao rezultat, mikrobi i bakterije nemaju šanse.

Najbolja tehnologija za suvo zrenje u vašu korist.

Kaliranje u DRY AGER® komori je iznenađujuće malo. Posle 4 nedelje govedina izgubi približno 7% – 8 %, a posle 6 nedelja približno 12 %.  Posle 3 nedelje svinjetina izgubi približno 9 – 10 % od svoje početne težine.

DX 1000® Premium S predstavlja vašeg savršenog partnera za profesionalno zrenje mesa. Ovaj frižider namenjen je profesionalnim restoranima, dobavljačima mesa kojima je potrebna nešto veća količina mesa tokom jednog ciklusa zrenja. Entuzijastičnim gurmanima i onima koji žele da obezbede sebi komoru za kućnu potrebu preporučujemo model Dry Ager DX 500 Premium S.

Provereno, niti jedna komora za suvo zrenje mesa na svetu ne funkcioniše kao originalni Dry-ager®.

Princip rada mašine kao i način na koji se komora podešava kako bi se postigli maksimalni rezultati suvog zrenja možete pogledati na našem YouTube kanalu

 1. Tehničke karakteristike
  KARAKTERISTIKE DRY AGER DX 1000 Premium S
  Vrata: Nerđajući čelik
  Kućište: Crna mat
  Izolaciona staklena vrata: UV zaštita – metalik nijansa
  Unutrašnje dimenzije (vxšxd): 138x54x56 cm
  Spoljašnje dimenzije (vxšxd): 165x70x75 cm
  Zapremina neto: 478/435 l
  Napon: 220 – 240 v (50 hz + 60 hz)
  Potrošnja energije: Samo 621kw godišnje
  Temperaturni opseg (elektronski regulator): 0°c do +30°c
  Regulator vlažnosti (elektronski regulator): 40% do 90% (nije potreban priključak za vodu)
  DX regulator vazduha: Optimalan protok vazduha / filter sa aktivnim ugljem i sterilizacija
  DX LED svetlo: Svetlosni spektar ne sadrži nikakvo ultraljubičasto zračenje
  Maksimalno opterećenje: 2-3 goveđe plećke / do 1.2 m u dužini / ili do 100 kg mesa na policama.
  Smart Aging®: Nova tehnologija koja omogućava automatsko zrenje proizvoda zahvaljujući specijalizovanim programima.
 2. Funkcionalne karakteristike

  KLIJANJE BAKTERIJA U SVAKOJ MINUTI – DRY-AGER® frižider je prvi u svetu u svojoj kategoriji, koji kombinuje filter od aktivnog uglja sa aktivnim UV ventilacionim sistemom za dezinfekciju, koji svakog minuta steriliše vazduh u frižideru. Kao rezultat toga, razvoj klica i bakterija je nemoguć.

  PRECIZNA REGULACIJA VLAŽNOSTI – jedinstveno u svetu: DX 1000® je frižider za suvo zrenje mesa bez dovoda ili posude za vodu: vlažnost se može precizno kontrolisati između 60% i 90% sa preciznošću od 0,5% zahvaljujući sistemu HumiControl®. Ovaj sistem, zajedno sa integrisanim DX AirReg® sistemom garantuju savršenu mikroklimu, idealan protok vazduha i konstantnu sterilizaciju unutar frižidera, čak i kad spoljašnja temperatura varira.

  POTPUNA ELEKTRONSKA KONTROLA PRITISKA – pri suvom zrenju mesa, preporučujemo da se meso sa kostima suši na temperaturi od 1 do 2o C i vlažnosti od oko 82 do 85%. Precizna elektronika DRY AGER DX 1000® garantuje konstanto održavanje temperature, koja se može regulisati sa preciznošću od 0,1% sa promenom temperature od 0 do +25o

  VEOMA NIZAK GUBITAK TEŽINE – kaliranje mesa u Dry-ager-u je iznenadjujuće malo!
  Nakon 4 nedelje govedina izgubi približno 7 do 8%, a posle 6 nedelja približno 12% na svojoj težini. Dok, svinjetina posle 3 nedelje izgubi približno 9 do 10% težine.

  MAKSIMALNA FLEKSIBILNOST – DRY AGER® frižider nije ograničen samo na zrenje goveđeg mesa, već se može koristiti i za suhomesnate proizvode, sušene pršute i mnoga druga mesa, kao i za skladištenje sira.

  PERFEKTNA UV ZAŠTITA – elegantna, metalizirana vrata sa izolacionim okvirom od nerđajućeg čelika, štiti proizode od UV zračenja.

 3. Dodatna oprema

  Nosač za kukeNOSAČ KUKE OD NERĐAJUĆEG ČELIKA (DX0010) – visoko kvalitetni nosači kuke od nerđajućeg čelika podesivi po visini, nosivosti do 80kg. Može se postaviti do 2 viseća nosača po nivou u DX 500®.

   

  kraca policaKRAĆA POLICA (DX0015) – robusne police, mogu se pojedinačno umetnuti na različitim visinama. Može se maksimalno postaviti 5 polica po frižideru na različitim visinama. Maksimalna nosivost po polici je 25 kg.

   

  duza policaDUŽA POLICA (DX0020) – robusne police, mogu se umetnuti na različitim visinama. Može se maksimalno postaviti 5 polica po frižideru na različitim visinama. Maksimalna nosivost po polici je 40kg.

   

  polica za kobasicu, salamu i sunkuPOLICA ZA KOBASICE, SALAME I ŠUNKU (DX0022) – 2 u 1 rešenje za istovremeno kačenje kobasica i šunki posebno ili u paru. U zavisnosti od zahteva ova polica može da se postavi na dva načina, garantujući optimalne uslove odlaganja kobasica, šunki i salama:

  • Dodatni nastavci na polici okrenuti na gore: žica ili vrpca kobasice mogu lako da se obese o nastavke (videti slike 2 i 3) i nisu potrebne dodatne s-kuke ili slični dodaci.
  • Dodatni nastavci na polici okrenuti prema dole: na ovaj način možete pričvrstiti par kobasica na zarezu.

   

  himalajska so dx1000SET OD 4 KOCKE HIMALAJSKE SOLI (DX0055) – prirodna himalajska so daje intezivniji ukus tokom procesa sazrevanja mesa i reguliše stepen vlažnosti u frižideru.

   

  POSUDA ZA SET SOLI (DX0070) – posuda od nerđajućeg čelika od visokokvalitetnog materijala V4A. Jedna kadica odgovara jednom setu kocki himalajske soli.

   

  etiketeETIKETE ZA MESO (DX0040) – plastične etikete za meso za višekratnu upotrebu, uključuje set od 20 komada i jednu najlon vrećicu.

   

  postolje-za-dryagerCRNO POSTOLJE (DX0080) – visoko kvalitetno metalno postolje, postavljeno na 4 metalne nogice, koje su podesive po visini. Visina ovog postolja je 40cm, a ukupna visina postolja i DRY AGER® DX 1000® je 205cm.

   

  led svetlaLED SVETLO U BOJI (DX0060) – novi koncept rasvete kombinuje LED svetlo i jedinstveni izgled. U zavisnosti od želje korisnika, daljinskim upravljačem, može se odabrati jedna od 10 različith boja svetla.

   

  s kuke za mesoPROHROMSKE „S“ KUKE  (DX0090) – visokokvalitetna s-kuka od nerđajućeg čelika sa maksimalnom nosivošću do 100kg (dimenzije: 160x8mm), idealna za kačenje proizvoda sa kostima.

   

  prohromske obrtne kuke

  PROHROMSKE OBRTNE KUKE  (DX0095) – praktična okretna kuka od nerđajućeg čelika, nosivosti do 100kg (dimenzije: 160x8mm).

   

  uvc lampa

  UVC SIJALICA (DX0100) – preporučuje se zamena sijalice jednom godišnje

   

  filter aktivnog uglja

  FILTER ZA AKTIVNI UGALJ (DX0110) – kako bi se postigla optimalna efikasnost, preporučuje se zamena filtera svake godine.

 4. Video
 5. Foto

Sve o tehnologiji suvog zrenja mesa na jednom mestu

Od nedavno u ponudi je i Dry Aging biblija – jedinstvena knjiga koja će učiniti da početnici postanu profesionalci – a profesionalci postanu još kreativniji. Na više od 300 strana predstavljene su metode i recepti putem kojih možete naučiti sve o vrhunskim Dry-Ager® delikatesima od mesa, šunke, kobasica, sira, pa čak i ribe. Ovih fantastičnih 336 strana, vezanih u jednu knjigu naučiće vas sve što treba da znate o tehnologiji suvog zrenja mesa.

Najvažnije karakteristike Dry Ager komore

dry-aging-biblija
nema razvoja mikroorganizama

Sterilizacija svakog minuta

Model DX 1000 ® Premium S  je pored modela DX 500 ® Premium S prvi model komore za suvo zrenje mesa na svetu koji ima integrisan filter sa aktivnim ugljem u kombinaciji sa UVC lampom. Ovako uvezan sistem ima zadatak da vrši konstantnu sterilizaciju vazduha unutar komore. Rezultat je savršeno sterilizovan prostor koji ne dozvoljava razvoj bakterija, gljivica i drugih mikroorganizama na mesu.

Precizna kontrola vlažnosti vazduha

Jedinstvena funkcija: Model DX 1000 Premium S kompletan proces rada obavlja bez potrebe za dodatnim izvorima vode ili odvoda za vodu. Vlažnost vazduha može da se podesi u procentima (po 0.5%) od 40% do 90% u zavisnosti od vrste mesa koje treba da zri u kombinaciji sa pametnim sistemom za kontrolu vlage (eng. „HumiControl®).

Ovaj sistem u kombinaciji sa integrisanim naprednim sistemom za kontrolu vazduha (DX AirReg® sistem), uvek održava savršenu mikroklimu unutar komore bez obzira na spoljašnje temperature i vlažnost vazduha (spoljašnja temperatura može da utiče na temperaturu i vlažnost vazduha unutar komore kada se vrata otvore), uz održavanje optimalnog protoka vazduha i konstantnu dezinfekciju unutar komore.

precizna-kontrola
kontrola-temperature

Potpuno automatska elektronska kontrola temperature

Preporuka je da se proces suvog zrenja mesa vrši na kosti, uz vlažnost vazduha oko 82% do 85% i temperaturi od 1 do 2°C. Precizna elektronika na Dry Ager DX 1000 Premium S komori garantuje konstantno održavanje temperature koja može precizno da se podešava sa po 0.1 °C u rasponu od 0 do +30 °C.

Veoma mali procenat kaliranja mesa

Najveća prednost nemačke tehnologije za suvo zrenje mesa (eng. „Dry Aging“) je iznenađujući mali procenat kaliranja mesa (gubitaka) tokom procesa zrenja. Govedina nakon 4 nedelje gubi u proseku oko 7 – 8% težine a posle 6 nedelja prosečno oko 12% svoje težine. Svinjetina posle 3 nedelje gubi u proseku 9 – 10% na težini, itd.

malo-gubitaka
siroka-primena

Maksimalna fleksibilnost

Iako dizajniran i namenjen prevashodno za suvo zrenje govedine, Dry Ager® Premium S modeli zahvaljujući novoj SmartAging® tehnologiji, poseduju unapred isprogramirane automatske programe za proizvode poput svinjetine, divljači, živine, ribe, sira, vina, pa čak I začinskog bilja i testenine. Uređaj je opremljen i DXTasteReg® tehnologijom uz pomoć kojeg je moguće odabrati jedan od tri inteziteta ukusa zrenja proizvoda: osnovni, intezivni ili intezini + ukus.

Visoka zaštita

Kako se unutar komore nalazi UVC lampa koja UV zracima potpomaže proces sterilizacije aktivno učestvuje u zaštiti od razvoja mikoorganizama, Dry Ager je izrađen u potpunosti od visokokvalitetnog prohroma gde su vrata sačinjena od specijalnog zatamnjenog stakla koje ne dozvoljava prodor štetnih zraka izvan komore.

uv-zastita

  Hvala Vam što se interesujete za mašinu iz naše ponude.

  Nakon što nam pošaljete upit, naše kolege iz prodaje će Vas ubrzo kontaktirati. Potrudiće se da odgovore na sva Vaša pitanja i sastave najbolju ponudu za Vas.