DX500 PREMIUM S DRY AGER® komora za suvo zrenje mesa

DRY AGER – Komore za suvo zrenje mesa
Sve maine iz ove kategorije

Dry Ager® DX 500® Premium S je Dry-aging frižider za suvo zrenje mesa, Nemačke proizvodnje, kapaciteta do 20 kg mesa.

Profesionalna Dry Ager® DX 500® Premium S komora je pogodna za suvo zrenje govedine, svinjetine, šunke, salame ili sira, bez upotrebe priključka ili posude za vodu.

Sa malom Dry-Ager DX 500® Premium S komorom, kupujete originalnu, nemačku Dry-Age komoru, koja predstavlja spoj odličnog dizajna i savremenih funkcija. Njegova spoljašnjost ima vanvremenski moderan dizajn, a unutrašnjost je opremljena visokotehnološkom i sofisticiranom tehnologijom koja obezbeđuje savršenu mikrolimu unutar frižidera čime su obezbeđeni uslovi za gotovo savršen proces suvog zrenja mesa. Zanatski rad i visoka tehnologija, zaštićena je sa 5 patenata.

Model DX 500® Premium S namenjen je profesionalnim restoranima, dobavljačima mesa, kao i entuzijastičnim gurmanima za kućnu potrebu. Nijedan frižider za suvo zrenje mesa, širom sveta, ne funkcioniše kao originalna Dry Ager® komora.

Zahvaljujući zidnom držaču postoji mogućnost da model Dry Ager DX500 Premium S postavite na svaki zid baš kao što bi okačili bilo koju sliku.

Najvažnije karakteristike Dry Ager komore za suvo zrenje mesa

nema razvoja mikroorganizama

Sterilizacija svakog mInuta

Model DX 500 ® Premium S je pored modela DX 1000 ® Premium S prvi model komore za suvo zrenje mesa na svetu koji ima integrisan filter sa aktivnim ugljem u kombinaciji sa UVC lampom. Ovako uvezan sistem ima zadatak da vrši konstantnu sterilizaciju vazduha unutar komore. Rezultat je savršeno sterilizovan prostor koji ne dozvoljava razvoj bakterija, gljivica i drugih mikroorganizama na mesu.

Precizna kontrola vlažnosti vazduha

Jedinstvena funkcija: Model DX 500® Premium S baš kao i veći model DX 1000® Premium S kompletan proces rada zasniva bez potrebe za dodatnim izvorima vode ili odvoda za vodu. Vlažnost vazduha može da se podesi u procentima (po 0.5%) od 40% do 90% u zavisnosti od vrste mesa koje treba da zri u kombinaciji sa pametnim sistemom za kontrolu vlage (eng. „HumiControl®).

Ovaj sistem u kombinaciji sa integrisanim naprednim sistemom za kontrolu vazduha (DX AirReg® sistem), uvek održava savršenu mikroklimu unutar komore bez obzira na spoljašnje temperature i vlažnost vazduha (spoljašnja temperatura može da utiče na temperaturu i vlažnost vazduha unutar komore kada se vrata otvore), uz održavanje optimalnog protoka vazduha i konstantnu dezinfekciju unutar komore.

precizna-kontrola
kontrola-temperature

Potpuno automatska elektronska kontrola temperature

Preporuka je da se proces suvog zrenja mesa vrši sa kostima, uz vlažnost vazduha oko 82% do 85% i temperaturi od 1 do 2°C. Precizna elektronika na Dry Ager DX 500 Premium S komori garantuje konstantno održavanje temperature koja može precizno da se podešava sa po 0.1 °C u rasponu od 0 do +30 °C.

Veoma mali procenat kaliranja mesa

Najveća prednost nemačke tehnologije za suvo zrenje mesa (eng. „Dry Aging“) je iznenađujući mali procenat kaliranja mesa (gubitaka) tokom procesa zrenja. Govedina nakon 4 nedelje gubi u proseku oko 7 – 8% težine a posle 6 nedelja prosečno oko 12% svoje težine. Svinjetina posle 3 nedelje gubi u proseku 9 – 10% na težini, itd.

malo-gubitaka
siroka-primena

Maksimalna fleksibilnost

Iako dizajniran i namenjen prevashodno za suvo zrenje govedine, Dry Ager® Premium S modeli zahvaljujući novoj SmartAging® tehnologiji, poseduju unapred isprogramirane automatske programe za proizvode poput svinjetine, divljači, živine, ribe, sira, vina, pa čak I začinskog bilja i testenine. Uređaj je opremljen i DXTasteReg® tehnologijom uz pomoć kojeg je moguće odabrati jedan od tri inteziteta ukusa zrenja proizvoda: osnovni, intezivni ili intezini + ukus.

Visoka zaštita

Kako se unutar komore nalazi UVC lampa koja UV zracima potpomaže proces sterilizacije aktivno učestvuje u zaštiti od razvoja mikoorganizama, Dry Ager je izrađen u potpunosti od visokokvalitetnog prohroma gde su vrata sačinjena od specijalnog zatamnjenog stakla koje ne dozvoljava prodor štetnih zraka izvan komore.

uv-zastita
dry-aging-biblija

Sve o tehnologiji suvog zrenja mesa na jednom mestu

Od nedavno u ponudi je i Dry Aging biblija – jedinstvena knjiga koja će učiniti da početnici postanu profesionalci – a profesionalci postanu još kreativniji. Na više od 300 strana predstavljene su metode i recepti putem kojih možete naučiti sve o vrhunskim Dry-Ager® delikatesima od mesa, šunke, kobasica, sira, pa čak i ribe. Ovih fantastičnih 336 strana, vezanih u jednu knjigu naučiće vas sve što treba da znate o tehnologiji suvog zrenja mesa.

DryAger Crni Bazni Ormarić

Ukoliko želite da savršeno pozicionirate komoru DX500 Premium S, tako da se nalazi u nivou očiju, uz Dry Ager možete nabaviti i crni bazni ormarić. Osim svog vizualno atraktivnog izgleda, ovaj ormarić pružiće vam još jednu dodatnu funkciju: u njega možete smestiti bibliju, specijalno Dry Ager sredstvo za čišćenje komore, etikete sa kojim obeležavate meso ili sve ono što vam je potrebno da se nalazi neposredno pored komore. Ormarić je opremljen sa 1 fiokom, policom i stopama (nogarama) čija se visina lako podešava.

Sklapanje i postavljanje je veoma jednostavno uz lako pomeranje.

Dimenzije: Š = 61cm x V = 90cm x D = 61cm
Pakovanje (ormarić stiže u dva odvojena paketa):
Paket 1: D = 100cm x Š = 67cm x V = 6,5cm | 19kg
Paket 2: D = 93cm x Š = 68,5cm x V = 11cm | 26kg

dry-ager-dx500-sa-baznim-ormarićem
dry-ager-dx500-smart-ager-black

Specijalna DryAger DX500 Premium S Crna Edicija

Zbog onih koji žele luksuzniji izgled, IV generacija Dry Ager DX500 Premium S stiže u ograničenoj potpuno crnoj varijanti. Prohrom presvučen specijalnim crnim slojem učiniće komoru mnogo atraktivnijom što otvara ograman potencijal da se mnogo bolje uklopi u sam enterijer vašeg lokala, restorana ili doma.

 1. Tehničke karakteristike
  Karakteristike DRY AGER DX500 Premium S
  Vrata: nerđajući čelik
  Kućište: prohrom ili crna mat (u zavisnosti od željenog modela)
  Izolaciona staklena vrata: UV zaštita – metalik nijansa
  Unutrašnje dimenzije (VxŠxD): 71x50x43 cm
  Spoljašnje dimenzije (VxŠxD): 90x60x61 cm
  Zapremina neto: 147/132 L
  Napon: 220 – 240 V (50 HZ + 60 HZ)
  Potrošnja energije: samo 365kW godišnje
  Temperaturni opseg (elektronski regulator): 0°C do +30°C
  Regulator vlažnosti (elektronski regulator): 40% do 90% (nije potreban priključak za vodu)
  DX regulator vazduha: optimalan protok vazduha / filter sa aktivnim ugljem / sterilizacija
  DX LED svetlo: svetlosni spektar ne sadrži nikakvo ultraljubičasto zračenje
  Maksimalno opterećenje: 2 goveđe plećke / do 0.5m u dužini / ili do 20 kg mesa na policama.
  Smart Aging® nova tehnologija koja omogućava automatsko zrenje proizvoda zahvaljujući precizno kalibrisanim programima na osnovu vrste proizvoda koje zri.
 2. Funkcionalne karakteristike

  KLIJANJE BAKTERIJA U SVAKOJ MINUTI – DX 500® je prvi u svetu u svojoj kategoriji, koji kombinuje filter od aktivnog uglja sa aktivnim UV ventilacionim sistemom za dezinfekciju, koji svakog minuta steriliše vazduh u frižideru. Kao rezultat toga, razvoj klica i bakterija je nemoguć.

  PRECIZNA REGULACIJA VLAŽNOSTI – jedinstveno u svetu: DX 500® je frižider za suvo zrenje mesa bez dovoda ili posude za vodu: vlažnost se može precizno kontrolisati između 60% i 90% sa preciznošću od 0,5% zahvaljujući sistemu HumiControl®. Ovaj sistem, zajedno sa integrisanim DX AirReg® sistemom garantuju savršenu mikroklimu, idealan protok vazduha i konstantnu sterilizaciju unutar frižidera, čak i kad spoljašnja temperatura varira.

  POTPUNO ELEKTRONSKA KONTROLA PRITISKA – pri suvom zrenju mesa, preporučujemo da se meso sa kostima suši na temperaturi od 1 do 2o C i vlažnosti od oko 82 do 85%. Precizna elektronika DRY AGER DX 500® garantuje konstanto održavanje temperature, koja se može regulisati sa preciznošću od 0,1% sa promenom temperature od 0 do +25o

  VEOMA NIZAK GUBITAK TEŽINE – kaliranje mesa u Dry-ager-u je iznenadjujuće malo!

  Nakon 4 nedelje govedina izgubi približno 7 do 8%, a posle 6 nedelja približno 12% na svojoj težini. Dok, svinjetina posle 3 nedelje izgubi približno 9 do 10% težine.

  MAKSIMALNA FLEKSIBILNOST – DRY AGER® frižider nije ograničen samo na zrenje goveđeg mesa, već se može koristiti i za suhomesnate proizvode, sušene pršute i mnoga druga mesa, kao i za skladištenje sira.

  PERFEKTNA UV ZAŠTITA – elegantna, metalizirana vrata sa izolacionim okvirom od nerđajućeg čelika, štiti sadržaj od štetnog UV zračenja.

 3. Dodatna oprema

  Nosač za kukeNERĐAJUĆI NOSAČ ZA KUKE (DX0012) – visoko kvalitetni nosači kuke od nerđajućeg čelika podesivi po visini, nosivosti do 80kg. Može se postaviti do 2 viseća nosača po nivou u DX 500®.

   

  duza polica POLICA (DX0025) – robusne police, mogu se umetnuti na različitim visinama. Može se maksimalno postaviti 5 polica po frižideru na različitim visinama. Maksimalna nosivost po polici je 40kg.

   

  polica za kobasicu, salamu i sunkuPOLICA ZA KOBASICE, SALAME I ŠUNKU (DX0022) – 2 u 1 rešenje za istovremeno kačenje kobasica i šunki posebno ili u paru. U zavisnosti od zahteva ova polica može da se postavi na dva načina, garantujući optimalne uslove odlaganja kobasica, šunki i salama:

  • Dodatni nastavci na polici okrenuti na gore: žica ili vrpca kobasice mogu lako da se obese o nastavke (videti slike 2 i 3) i nisu potrebne dodatne s-kuke ili slični dodaci.
  • Dodatni nastavci na polici okrenuti prema dole: na ovaj način možete pričvrstiti par kobasica na zarezu.

   

  himalajska so dx500SET OD 2 KOCKE HIMALAJSKE SOLI (DX0058) – prirodna himalajska so daje intezivniji ukus tokom procesa sazrevanja mesa i reguliše stepen vlažnosti u frižideru.

   

  posuda za so dx500Prohromska tacna za 2 kocke soli (DX0075) – posuda od nerđajućeg čelika od visokokvalitetnog materijala V4A. Jedna kadica odgovara jednom setu kocki himalajske soli.

   

  etiketeETIKETE ZA MESO (DX0040) – plastične etikete za meso za višekratnu upotrebu, uključuje set od 20 komada i jednu najlon vrećicu.

   

  postolje-za-dryagerCRNO POSTOLJE (DX0080) – visoko kvalitetno metalno postolje, postavljeno na 4 metalne nogice, koje su podesive po visini. Visina ovog postolja je 40cm, a ukupna visina postolja i DRY AGER® DX 1000® je 205cm.

   

  led svetlaLED SVETLO U BOJI (DX0060) – novi koncept rasvete kombinuje LED svetlo i jedinstveni izgled. U zavisnosti od želje korisnika, daljinskim upravljačem, može se odabrati jedna od 10 različith boja svetla.

   

  s kuke za mesoPROHROMSKE „S“ KUKE  (DX0090) – visokokvalitetna s-kuka od nerđajućeg čelika sa maksimalnom nosivošću do 100kg (dimenzije: 160x8mm), idealna za kačenje proizvoda sa kostima.

   

  prohromske obrtne kuke

  PROHROMSKE OBRTNE KUKE  (DX0095) – praktična okretna kuka od nerđajućeg čelika, nosivosti do 100kg (dimenzije: 160x8mm).

   

  uvc lampa

  UVC SIJALICA (DX0100) – preporučuje se zamena sijalice jednom godišnje

   

  filter aktivnog uglja

  KERTRIDŽ FILTER SA AKTIVNIM UGLJEM (DX0110) – kako bi se postigla optimalna efikasnost, preporučuje se zamena filtera svake godine.

 4. Video
 5. Foto