Šok komore – Čileri – PakSistemi

Šok komore – Čileri

Specijalno dizajnirane za ugostiteljstvo, šok komore (čileri) za brzo zamrzavanje i odmrzavanje omogućavaju veoma brz proces zamrzavanja vruće i hladne hrane. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji i naprednom procesu zamrzavanja/odmrzavanja šok komorama je moguće produžavanje prosečnog veka trajanja zamrznute hrane što posebno dolazi do izražaja ukoliko je zamrznuta hrana vakumirana u nekoj od vakumirki. Kvalitet čitavog procesa dodatno utiče i na sprečavanje nastanka i razmnožavanja bakterija i drugih štetnih mikroorganizama koji su odgovorni za proces propadanja (kvarenja) hrane.

Zahvaljujući veoma brzom procesu zamrzavanja zadržava se visok kvalitet hrane uz sprečavanje procesa formiranja ledenih kristala koji predstavljaju indikatore loše svežine odnosno lošeg kvaliteta i načina čuvanja hrane.

Glavne prednosti Afinox šok komora, čiji smo generalni zastupnici su ušteda kao i veća efikasnost u radu, a što se ogleda kroz racionalizaciju radnog vremena, kao i sirovina i troškova rada.

Kompanija Afinox je italijanska kompanija specijalizovana za proizvodnju mašina i opreme za ugostiteljstvo kao što su šok komore (čileri), rashladni ormari, vitrine kao i druga oprema za pripremu i prikaz hrane u različitim područjima primene. Primena visoke tehnologije, vrhunski kvalitet i dugogodišnje iskustvo u proizvodnji opreme za ugostiteljstvo jeste glavna odlika Afinox mašina.