Šok komore – Čileri za duboko zamrzavanje

Napredna serija multifunkcionalnih šok komora sa 6 programa rada. „Infinity“ komore za dubinsko zamrzavanje su specijalno je osmišljene da zadovolje potrebe ugostitelja (zahvaljujući programu ‘sporog kuvanja’) kao i potrebe pekarske industrije, za koje je osmišljen program za fermentaciju testa.

„Speed“ linija šok komora je najprodavanija serija namenjena ugostiteljima koji žele pouzdanu komoru za duboko zamrzavanje na temperaturama do -40 stepeni. Ovu liniju uređaja za zamrzavanje hrane karakteriše primena savremene tehnologije koja omogućava visoku energetsku efikasnost (A+++) što donosi manju potrošnju električne energije te značajne novčane uštede.

„Faster“ čileri za šok zamrzavanje razlikuju se od ostalih modela kako po dizajnu tako i po ceni. Spoljašnjost komore je obložena pet plastikom pa je komora otporna na prljavštinu i otiske prstiju, dok je unutrašnjost od prohroma u potpunosti prilagođena standardima u bezbednosti hrane. Kao i ostale komore iz ponude poseduje energetsku oznaku A+++ te je potrošnja električne energije relativno niska.

Šok komore Infinity

Multifunkcionalne šok komore iz segmenta premium proizvoda sa integrisanom kondezacionom jedinicom, za i kontrolnim panelod od 9 inča osetljiv na dodir.

Šok komore Speed

Šok komora izrađena od nerđajućeg čelika (prohrom) koji dolazi na točkovima ili nogicama za GN1/1 ili EN400x600 posude uz kontrolni panel osetljiv na dodir.

Šok komore – Faster

Faster serija šok komora kod koje su spoljašnost i unutrašnjost komore od STEEL-PET-a i kapacitet od 3 do15 polica za GN1/1 H40mm posude.

Specijalno dizajnirane za ugostiteljstvo, šok komore (čileri) za brzo zamrzavanje i odmrzavanje omogućavaju veoma brz proces zamrzavanja vruće i hladne hrane. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji i naprednom procesu zamrzavanja/odmrzavanja šok komorama je moguće produžavanje prosečnog veka trajanja zamrznute hrane što posebno dolazi do izražaja ukoliko je zamrznuta hrana vakumirana u nekoj od vakumirki. Kvalitet čitavog procesa dodatno utiče i na sprečavanje nastanka i razmnožavanja bakterija i drugih štetnih mikroorganizama koji su odgovorni za proces propadanja (kvarenja) hrane.

Zahvaljujući veoma brzom procesu zamrzavanja zadržava se visok kvalitet hrane uz sprečavanje procesa formiranja ledenih kristala koji predstavljaju indikatore loše svežine odnosno lošeg kvaliteta i načina čuvanja hrane.

Glavne prednosti Afinox šok komora, čiji smo generalni zastupnici su ušteda kao i veća efikasnost u radu, a što se ogleda kroz racionalizaciju radnog vremena, kao i sirovina i troškova rada.

Kompanija Afinox je italijanska kompanija specijalizovana za proizvodnju mašina i opreme za ugostiteljstvo kao što su šok komore (čileri), rashladni ormari, vitrine kao i druga oprema za pripremu i prikaz hrane u različitim područjima primene. Primena visoke tehnologije, vrhunski kvalitet i dugogodišnje iskustvo u proizvodnji opreme za ugostiteljstvo jeste glavna odlika Afinox mašina.