Blog

новембар 25, 2018

Neke od naprednih funkcija Henkelman vakumirke sa ACS panelom

Vreme čitanja: 2 minuta

Henkelman, najveći svetski proizvođač mašina za vakuum pakovanje iz Holandije, konstantno radi na razvoju naprednih tehnologija i funkcija kako bi obradovao svoje verne korisnike.

Pored industrijskih modela koji su napravljeni za heavy-duty rad, modeli vakumirki koji su razvijeni za profesionalne kuhinje, restorane i hotele kojima je cilj da gostima ponude vrhunske obroke a ujedno smanje troškove koji nastaju usled neadekvatno vakumiranih namirnica (sveže meso, riba, povrće, voće, supe, čorbe, marinade, sirevi, pečurke…) sa razlogom nose naziv NAJBOLJI PRIJATELJ KUHINJE.

Henkelmanov ACS panel pretvara vakumirku u mašinu koja može pored vakumiranja da radi mnogo drugih funkcija.
Danas Vam predstavljamo funkcije TENDERIZE i MARINIRANJE.

Funkcija omekšavanja (eng. „TENDERIZE“) omogućava Vam da omekša mišićnu strukturu svežih komada mesa tako što napravi maksimalan vakuum, izvlačenjem vazduha iz komore, mišićna vlakna se šire i rastežu. Na ovaj način puca ćelijska struktura u mesu koje postaje omekšano, lakše se peče i naravno žvaće.

Na kojim namirnicama je funkcija omekšavanja dala najbolje rezultate:

  • PILEĆI FILE
  • PRE FUNKCIJE TENDERIZE
  • PILEĆI FILE
  • POSLE FUNKCIJE TENDERIZE

MARINIRANJE je funkcija koja za samo nekoliko trenutaka Vaše komade mesa puni marinadom principom razmene pritiska. Prvo napravi vakuum u komori, mišićna vlakna se rašire, marinada u niskom pritisku ključa. Nakon toga sledi naglo podizanje pritiska u komori uled čega marinada prodire u otvore nastale usled širenja mišićne strukture. Ovaj postupak se ponavlja pet puta.
Efekat koji traje oko jedne minute je isti ili bolji nego da ste meso držali 48 sati u marinadi.

U nastavku pogledajte kratak video u kome možete ispratiti sam proces mariniranja


Podelite blog na društevenim mrežama
  • Suvo zrenje sira: Umetnost afinacije
    Vreme čitanja: 3 minuta

    U svetu kulinarstva, sir zauzima posebno mesto kao delikatesa koja zahteva pažljivu pripremu i zrenje. Proces suvo zrenje sira, poznat kao affinage, pretvara običan sir u gurmansku poslasticu kroz kontrolisano starenje u specijalnim uslovima. U ovom tekstu, istražujemo umetnost affinage-a, ulogu DRY AGER™ uređaja u ovom procesu i pružamo savete za negu sira tokom zrenja, kako biste mogli uživati u savršenom ukusu i teksturi vašeg omiljenog sira.
  • Tajne savršene piletine: Kako Dry Ager komore prave razliku
    Vreme čitanja: 4 minuta

    Godinama pa i decenijama unazad na Balkanu postoji interesovanje za kvalitetnim restoranima koji nude vrhunsku uslugu. Sve više ljudi sada traži nešto drugačije i kvalitetnije, a mnogi su čuli za Dry Ager – vrhunske komore za suvo zrenje mesa. Preduzetnik iz Novog Sada koji se bavi uzgojem pilića koristi Dry Ager komore za poboljšanje kvaliteta svoje piletine. Njegova iskustva pokazuju kako suvo zrenje piletine daje sočnije, ukusnije i kvalitetnije meso koje kupci obožavaju.
  • Vodič za kupovinu: Kako odabrati model šok komore ( blast čiler )
    Vreme čitanja: 5 minuta

    Zašto su šok hlađenje i zamrzavanje superiorni u očuvanju svežine hrane, zadržavanju ukusa i organoleptičkih karakteristika. Postoje različiti modeli blast čilera, u pogledu kapaciteta i i primene, od manjih podnih i stonih modela za male radne prostore do većih modela za hotele i velike serijske proizvodnje. Pitanje koje se postavlja jeste kako odabrati odgovarajuću veličinu i kapacitet čilera na osnovu potreba korisnika, uključujući vrste posuda i prostor za ventilaciju. Koje su dodatne opcije prilikom kupovine koje mogu značajno da poboljšavaju funkcionalnost ovih uređaja.