Sous vide aparati i uređaji

Kuvanje na niskoj temperaturu u vakuumu, poznatije kao SousVide kuvanje je način kuvanja sa kojim se postižu najprecizniji i najkvalitetniji rezultati tokom pripreme bilo koje vrste hrane. Kako bi se vršila savršeno precizna kontrola temperature, vremena i cirkulacije tokom sous vide kuvanja potrebna vam je kvalitetna i efikasna oprema za rad.

Zašto Fusionchef?

U našoj ponudi mogu se pronaći Sous Vide aparati nemačke kompanije Julabo, koja je razvila svoje visoko kvalitetne Fusionchef SousVide uređaje kako za amatersku upotrebu, tako i za sve profesionalne kuvare, kuhinje i restorane. Svi uređaji su dizajnirani za svakodnevnu kontinuiranu upotrebu u svim zahtevnim kuhinjskim okruženjima.

Zahvaljujući svom preciznom senzoru temperature, moguće je da se za veoma kratak vremenski period precizno postignu različite temperature kuvanja za različite vrste hrane. Fusionchef Sous Vide uređaji opremljeni su visoko kvalitetnim cirkulacionim pumpama koje obezbeđuju brzo zagrevanje i preciznu regulaciju temperature.

Aktivnom cirkulacijom pumpi u Fusionchef uređajima obezbeđuje se ravnomerna raspodela temperature u posudi za kuvanje, što ovim uređajima daje visoku efikasnost u odnosu na druge konkurentske proizvođače na tržištu. Kao rezultat dobre cirkulacija dobijaju se perfektno i ravnomerno skuvani proizvodi.

S obzirom da su uređaji dizajnirani za konstantan i kontinuirani rad, često servisiranje ovih uređaja nije potreban. Svi SousVide uređaji iz naše ponude se testiraju i precizno podešavaju pre izlaska iz fabrike i potrebno je odraditi zaista veliki broj ciklusa kuvanja kako bi senzori na uređaju izgubili na svojoj preciznosti.

Mali i kompaktni Fusionchef sous vide uređaji su veoma ekonomična i efikasna kuhinjska oprema. Zahvaljujući ovim uređajima ostvaruju se minimalni gubici, kako u skupljanju i kaliranju hrane tokom njihove pripreme, tako i uštedi električne energije.

Jedna od glavnih prednosti Fusionchef Sous Vide uređaja je jednostavnost rada i mogućnost lakog i brzo čišćenja uređaja. Svi delovi Fusionchef Sous Vide uređaja koji dolaze u kontakt sa vodom su veoma pristupačni za čišćenje bez oštrih ivica. Zaštitna rešetka, filter, posuda za vodu i poklopac su napravljeni od prohroma i mogu se jednostavno oprati ručno ili u mašini za sudove.

Takođe, Fusionchef u svojoj ponudi imaju specijalne pregrade za svoje posude zahvaljujući kojim je moguće kuvati različite proizvode istovremeno na istim temperaturama ali različitim vremenima kuvanja.

Svi Fusionchef uređaji poseduju i dvostepeni alarm za nizak nivo vode u posudi.

Koji je Sous Vide aparat pravo rešenje za vas?

Fusionchef u svojoj ponudi ima modele različitih kapaciteta (modeli Z, XS, S, M, L, XL) iz dve serije uređaja:

  • Pearl i
  • Diamond.

Razlika u kvalitetu i performansima između ove dve serije nema. Jedina razlika je u karakteristikama i obimu usluga koje ove dve serije pokrivaju.


Sous Vide Pearl serija
Sous Vide Pearl serija nudi sve osnovne funkcije koje su potrebne za uspešne Sous Vide rezultate kuvanja.
Sous Vide Diamond serija
Sous Vide Diamond serija nudi širi opseg funkcija za preciznije podešavanje uređaja i još bolje rezultate kuvanja