Blog

април 3, 2024

Savršeno pakovanje: Zašto su Hacona profesionalne varilice vaša najbolja opcija?

Vreme čitanja: 3 minuta

U ovom tekstu saznajte:

  • Koji su ključni faktori koji čine Hacona profesionalne varilice istaknutim među konkurencijom?
  • Koje su specifične prednosti impulsnog varenja kod Hacona varilica u poređenju sa drugim metodama varenja?
  • Da li Hacona varilice nude mogućnost prilagođavanja varenja različitim materijalima i debljinama folije?

Najveći evropski  proizvođač varilica u svetu, fabrika Hacona osnovana je pre pola veka sa sedištem u Budimpešti i vođena je sa vizijom da postane svetski lider u proizvodnji, razvoju i prodaji impulsnih varilica. Danas, Hacona varilice se nalaze u svim vodećim svetskim kompanijama raznih delatnosti: farmaceutska, hemijska, automobilska, prehrambena, elektronska industrija…

Hacona kompanija, dugi niz godina razvijala je i unapređivala svoje proizvode, tako da danas na tržištu zauzima visoku poziciji po pitanju jednostavnosti, kvaliteta i pouzdanosti. U svojoj ponudi ima širok spektar modela varilica od ručnih stonih varijanti za pakovanja manjih kapaciteta, pa sve do profesionalnih industrijskih varilica.

Kada je u pitanju pakovanje proizvoda u kese i džakove, veoma je bitno da roba koja je predmet pakovanja bude upakovana na pravi način, ali i da bude pravilno zatvorena. Ovako upakovana roba odaje utisak vrhunskog kvaliteta i profesionalnosti. Kada govorimo o zatvaranju odnosno varenju kesa i džakova sa robom, onda najčešće govorimo o varilicama gde kvalitet same varilice igra bitnu ulogu kod kvaliteta samog vara.

IZRADA

Telo varilica je izrađeno od veoma snažnog magnezijum aluminijuma sa specijalno dizajniranim aluminijumskim rebrima smeštenim u kućištu varilice koja omogućavaju brzo hlađenje grejača, a time garantuju dugovečnost potrošnih delova: grejača, teflona.

Ove varilice ergonomskog dizajna, nemaju prekidač i rade na principu Hall senzora.

IMPULSNO VARENJE

Jedna od glavnih prednosti ovih varilica jeste impulsno varenje, koje vam donosi uštedu na energiji. Zahvaljujući potenciometru na kojem možete podesiti vreme varenja do 10 sekundi u zavisnosti od materijala i debljine folije, ne može doći do progorevanja folije koja se vari.

Grejač za varenje je izrađen tehnologijom poznatijom pod nazivom „bez kompromisa“. Ove varilice imaju ugrađen mehanizam za zatezanje ,,niti,, za varenje, koji osigurava optimizovano zatezanje varne žice na bilo kojem nivou temperature.

DIMENZIJE

Varilica proizvođača Hacona tipa C je impulsna ručna varilica dizajnirana u 5 različitih dimenzija sa dužinom vara: 220, 320, 420, 620 i 820 mm i širine 2,5 mm.

MATERIJALI

Hacona varilice za kese imaju široko polje primene i mogu zavariti raznovrsne tipove folija, kesa i džakova različite mikronaže, kao što su:

  • PE Polietilen 200 mikrona
  • PP Polipropilen 200 mikrona
  • Višeslojnu laminiranu foliju 100 mikrona

BEZBEDNOST

  1. NOŽ ZA ODSECANJE KESE

Hacona pored kvaliteta izrade, posebnu pažnju poklanja bezbednosti. Oštrica noža je bezbedno smeštena u pokretni deo kućišta, tako da se operater ne može povrediti pre nego što se aktivira. Prilikom odsecanja kese iznad vara, pritiskom na nosač noža, nož izlazi i pravi ravan rez.

  • KUĆIŠTE

Celo kućište varilica je potpuno zatvoreno. Ne postoji nijedan mali zazor i otvor na kućištu mašine. Nema slobodnih električnih kablova i svaka električna veza je pravilno skrivena, tako da je potpuno bezbedna za rukovanje.

DODATNA OPREMA

Impulsna varilica tipa C može biti opremljena dodatnom opremom koja vam olakšava rad, na primer nosač rolne koji omogućava da umesto varenja gotovih kesa, možete i sami da pravite kese željene dužine iz rolne.

Bitno je istaći, da kompanija Hacona daje 2 godine garancije na svoje varilice, kao i da svojim klijentima u svakom momentu obezbeđuje originalne rezervne delove i setove potrošnog materijala.

Odgovori na ključna pitanja:
  • Ključni faktori koji čine Hacona varilice istaknutim među konkurencijom uključuju dugogodišnje iskustvo u industriji, visok nivo kvaliteta, pouzdanost proizvoda i širok spektar modela od ručnih stonih do profesionalnih industrijskih varilica.
  • Specifične prednosti impulsnog varenja u Hacona varilicama su ušteda energije i sprečavanje progorevanja folije zahvaljujući potenciometru koji omogućava podešavanje vremena varenja do 10 sekundi u zavisnosti od materijala i debljine folije. Osim toga, grejač za varenje je izrađen tehnologijom bez kompromisa.
  • Da, Hacona varilice nude mogućnost prilagođavanja varenja različitim materijalima i debljinama folije. Mogu zavariti raznovrsne tipove folija, kesa i džakova različite mikronaže, uključujući PE Polietilen, PP Polipropilen i višeslojnu laminiranu foliju.

  • Da li su plesan ili buđ štetni za komade mesa?
    Vreme čitanja: 4 minuta

    Pročitajte kako plesan može poboljšati ukus sireva i salama, ali i kako može biti opasna po zdravlje, naročito na mesu. Naučite kako da prepoznate lošu plesan i zašto DRY AGER uređaji omogućavaju bezbedno suvo zrenje mesa.
  • Ripack Pištolji: Vaš ključ ka bezbednom i efikasnom pakovanju
    Vreme čitanja: 3 minuta

    Ripack pištolji – Vaš partner za brzo, sigurno i efikasno termo-pakovanje. Izdvajaju se po izdržljivosti, ergonomiji, sigurnosti i univerzalnosti. Poboljšajte produktivnost i kvalitet u svim industrijama pakovanja. Pročitajte više o Ripack pištoljma i otkrijte sve njihove prednosti!
  • Suvo zrenje mesa: Sopstvena proizvodnja ili industrijska nabavka?
    Vreme čitanja: 2 minuta

    U svetu kulinarstva, konstantno se traga za savršenim ukusima i teksturama koje će zadovoljiti nepce svakog gosta. Suvo zrenje mesa, poznato i kao dry age proces, postalo je sinonim za vrhunski kvalitet i intenzivan ukus.
, ,