Blog

јун 23, 2023

SousVide uređaji – Zašto je bolje odabrati kvalitet ispred cene

Vreme čitanja: 3 minuta

Priprema ukusne hrane često može predstavljati izazov, pogotovo ako želite da postignete njenu savršenu teksturu i ukus. SousVide tehnika kuvanja je veoma popularna kako među profesionalnim kuvarima, tako i prema ljubiteljima hrane. Na tržištu postoje različiti proizvođači i modeli Sous vide uređaja. Ako još uvek razmišljate koji je Sous Vide uređaj pravi za vas, u narednom tekstu želimo da vam predočimo mnoge prednosti jednog od najboljih uređaja za pripremu Sous Vide tehnikom. U pitanju su Fusion chef Sous vide uređaji, nemačke kompanije Julabo.

VRHUNSKI KVALITET

Julabo Fusion Chef su visokokvalitetni uređaji koji nude brojne prednosti u odnosu na druge proizvođače. Jedna od najvažnijih prednosti ovog uređaja je kvalitet. Julabo Fusion Chef Sous vide uređaji su izrađeni od visokokvalitenih materijala koji su veoma izdržljivi i dugotrajni. Zahvaljujući tome ovi uređaji pružaju visok kvalitet i dugotrajnost rada.

VISOKA PRECIZNOST

Preciznost je još jedna velika prednost Fusion Chef uređaja. Opremljeni su visoko preciznim senzorima temperature, koji omogućavaju postizanje precizne temperature tokom celog postupka kuvanja hrane. Kao rezultat toga dobija se ravnomerno skuvana hrana, sa izvrsnom teksturom i ukusom.

KVALITETNA CIRKULACIONA PUMPA

Mnogi kuvari kada spremaju hranu Sous vide tehnikom daju prednost Sous vide uređajima koji nisu opremljeni cirkulaciom pumpom, zbog smanjene buke u radu. Na prvi pogled to se čini kao dobra opcija, najviše u pogledu cene koja je znatno niža u odnosu na Sous Vide uređaje sa cirkulacionom pumpom. Međutim, uređaji sa jakom cirkulacionom pumpom, a takvi su svi modeli Fusionchef-a, nude jasne prednosti u pitanju performansa, brzine zagrevanja i precizne kontrole temperature prilikom pripreme hrane. Glavna prednost aktivne cirkulacije tečnosti, a što se postiže upravo zahvaljujući cirkulacionim pumpama, je podjednaka raspodela temperature u celoj posudi u kojoj se suvidira hrana. Sa druge strane, kod suvidiranja hrane sa uređajima bez pumpe ili sa pumpama male snage nemogućnost ravnomerne raspodele temperature po posudi može uticati te dovesti do lošeg kvaliteta kuvanja. Što je veća količina hrane u posudi za suvidiranje, dolazi do ometanja termalne konvekcije i toka i kao rezultat dobija se neujednačeno kuvanje pojedinačnih komada hrane.


LAKOĆA RADA I JEDNOSTAVNO ODRŽAVANJE

Lakoća korišćenja je jedna velika prednost Fusion Chef uređaja zahvaljujući intuitivnom kontrolnom panelu, kao i mogućnosti lakog i brzog čišćenja uređaja. Svi delovi Fusions Chef Sous Vide uređaja koji dolaze u kontakt sa vodom su lako dostupni, bez ,,skrivenih,, uglova. Zaštitna rešetka, filter, posuda za vodu i poklopac su napravljeni od nerđajućeg čelika i veoma lako se mogu oprati u mašini za pranje sudova, čime se dobija ušteda u vremenu i osoblje u kuhinji može profitabilno iskoristiti to vreme u nekim drugim poslovima.

BRZINA RADA

Jedna od ključnih prednosti ovih uređaja jeste brzina rada. Fusion chef uređaji se brzo zagrevaju i vrlo su efikasni za održavanje željene temperature tokom celog postupka suvidiranja hrane.

VRHUNSKI DIZAJN

Fusion Chef Sous Vide uređaji su potpuno proizvedeni u Nemačkoj. Dizajnirani su za izdržljivost i kontinuiranu svakodnevnu upotrebu u zahtevom kuhinjskom okruženju. Svi uređaji se pridržavaju svih međunarodnih standarda i redovno se testiraju i poseduju certifikat od strane nezavisnih instituta. Kompanija Julabo, pod čijom se kapom plasira brend FusionChef, koristi samo materijale koji ispunjavaju sve zakonske zahteve ,,RoHS,, EC direktive. Ukoliko se nešto pokvari od rezervnih delova nakon dugog perioda upotrebe, proizvođač garantuje i obezbeđuje sve pribore i rezervne delove do 10 godina u budućnosti.

RAZVOJ TEHNOLOGIJE

Kompanija Julabo je svoje Sous Vide uređaje iz Pearl i Diamond serije razvijala u tesnoj saradnji sa profesionalnim Michelinovim šefovima kuhinja. Rezultat ove saradnje je sofisticirana serija uređaja za profesionalne kuhinje, koja nudi odgovarajuće i ekonomično rešenje za svaki zahtev.

DODATNA OPREMA

Svi Fusion Chef uređaji su opremljeni dvostrukim alarmom za nizak nivo vode u posudi koji zvučno i vizuelno obaveštava kada treba da se dopuni voda u posudi, pre nego što se aktivira sigurnosni prekidač za prekid rada uređaja.

Fushion Chef u ponudi ima i širok raspon dodatne opreme, koji omogućavaju lakše upravljanje uređajem. Neki dodaci, poput posuda (kada) za vodu su kompatibilni i sa Diamond i Pearl serijom, zahvaljujući čemu se izbegava nepotrebna nabavka duplih dodataka za više različitih uređaja.


  • Savršeno pakovanje: Zašto su Hacona profesionalne varilice vaša najbolja opcija?
    Vreme čitanja: 3 minuta

    Otkrijte više o vrhunskim Hacona varilicama – lidera u proizvodnji visokokvalitetnih i pouzdanih profesionalnih varilica. Sa širokim spektrom modela, inovativnim impulsnim varenjem i bezbednosnim funkcijama, Hacona podiže standarde u industriji pakovanja. Saznajte više o njihovim prednostima i kako mogu unaprediti vaš proces pakovanja.
  • Da li su plesan ili buđ štetni za komade mesa?
    Vreme čitanja: 4 minuta

    Pročitajte kako plesan može poboljšati ukus sireva i salama, ali i kako može biti opasna po zdravlje, naročito na mesu. Naučite kako da prepoznate lošu plesan i zašto DRY AGER uređaji omogućavaju bezbedno suvo zrenje mesa.
  • Sous Vide: Umetnost podešavanja temperature i vremena
    Vreme čitanja: 3 minuta

    Šta je SousVide kuvanje. Kako postići vrhunske rezultate metodom kuvanja u vakuumu i kako podesiti uređaj kako bi se dobilo vrhunsko kuvano meso? Potpuno besplatno uputstvo koje možete preuzeti i uz pomoć koga sigurno dobijate rezultate sa kojima ćete biti oduševljeni.
, ,