Blog

јул 1, 2020

Zašto je Henkelman Boxer vakumirka pametan izbor za svaku profesionalnu kuhinju

Vreme čitanja: 4 minuta

Predstavljamo vam kompaniju Henkelman – holandskog proizvođača profesionalnih mašina za vakumiranje, koji zahvaljujući svojim mnogobrojnim prednostima, zauzima 50% svetskog tržišta I najveći je svetski proizvođač komornih mašina za vakuum pakovanje.

henkelman fabrika

Od osnivanja 1994. godine, ova kompanija je specijalizovana za mašine za vakumiranje, da bi, 25 godina kasnije, sa timom od 55 zaposlenih, dostigla impozantne cifre: 15.000 proizvedenih mašina godišnje, mreža od preko 450 ekskluzivnih distributera u više od 80 zemalja sveta.

Posebna pažnja se poklanja sektoru inovacija I razvoja, pa je Henkelman uvek za par koraka ispred konkurencije. Usavršavanje mašina ne ide samo u smeru povećanja kvailteta već I funkcija koje omogućavaju savršeno vakumiranje najrazličitijih namirnica.

Henkelman je lider na tržištu vakumirki sa razlogom jer je fokus na tome da korisniku pruži najveći kvalitet za uloženi novac. Konstantna ulaganja u tehnološke inovacije proizvoda obezbeđuju stvaranje komparativne mašine čija je mogućnost primene višestruka. Jednom rečju cilj je da se stvori pametan proizvod za svakog korisnika.

Pored svega nabrojanog, treba istaći I da Henkelman vakuum mašine poseduju garanciju od 3 godine.

Na tržištu Srbije, do sada se, kada govorimo o stonim vakuum mašinama najbolje pokazala Boxer serija vakumirki. Boxer serija vakumirke karakterišu visoke performanse vakumiranja zahvaljujuće visokom kapacitetu i kvalitetu Busch vakuum pumpi kao i visokom kvalitetu same izrade što je i jedna od najvećih prednosti Henkelman mašina.

Šta je to po čemu se Boxer serija izdvaja u odnosu na konkurenciju ali i druge vauum mašine iz ponude?

Izrada

Mašine su izrađene od najkvalitetnijih materijala: prohroma 304 i originalne BUSCH – ove vakum pumpe.

ACS napredni kontrolni sistem

Predstavlja digitalni panel pomoću koga na jednostavan način rukujemo vakum mašinom. Zahvaljujući njemu možemo da memorišemo do 20 programa I prilagodimo ih zahtevu proizvoda koji vakumiramo.

Samočišćenje pumpe

Ovaj program produžava životni vek vacuum pumpe i napravljen je u cilju čišćenja ulja u pumpi kako bi se izbegli problemi kao što su korodiranje pumpe, zatim otežan rad pumpe, produženo trajanje ciklusa…

Vakum pakovanje

Najbolji način da zaštitite vaše proizvode I produžite im rok trajanja jeste da ih vakumirate. Prilikom procesa vakumiranja vazduh se izvlači iz kese čime se onemogućava prisustvo kiseonika u pakovanju. Ovaj proces deluje vrlo jednostavno ali je I veoma zahtevan kako bi se dobio optimalan vacuum. Nedovoljan vakum ostavlja mogućnost aerobnim mikroorganizmima da štetno deluju na namirnicu koju pakujemo, dok sa druge strane, produžena izloženost proizvoda negativnom pritisku izaziva pretvaranje sokova iz namirnica u paru koja napušta proizvod I biva usisana od strane pumpe. Zbog svega ovoga Henkelman vam omogućava da na jednostavan način uz pomoć senzora, vaš proizvod bude optimalno izvakumiran.

Funkcija Kontrola Tečnosti

Ovu funkciju je preporučljivo uključiti u okviru programa kojim pakujemo sledeće proizvode: sokovi, sosevi, supe, čorbe, potaže, proizvodi koji u sebi sadrže visok procenat vode…

Tokom procesa dolazi do pada pritiska koji je u obrnuto proporcionalnoj razmeri sa tačkom ključanja, odnosno što je pritisak niži tačka ključanja je viša.

Uključivanjem senzora koji prepoznaju kada je tačka ključanja dostignuta čuvamo I proizvod I pumpu.

Funkcija “READ MEAT”, odnosno funkcija za vakumiranje svežeg mesa

Ovu funkciju je neophodno uključiti prilikom pakovanja svežeg mesa. Ova funkcija sprečava da se u vakum kesi izvan namirnice pojave tečnosti poreklom iz namirnice koju smo vakumirali.

Ove tečnosti su idealna podloga za razvoj anaerobnih mikroorganizama.

Korišćenjem ove funkcije  znatno produžavate rok trajanja vakumiranog svežeg mesa.

Omekšavanje mesa

Ova funkcija se koristi kada želimo da omekšamo mišićnu strukturu svežeg mesa. Nakon tretiranja  ovom funkcijom, meso postaje sočnije I mekše. Princip po kome ova funkcija radi je sledeći: uzmemo npr meso od buta I tretiramo ga sa ovim programom 30 min. Tokom procesa, vakuum razvlači meso pri čemu dolazi do pucanja mišićnih vlakana što direktno utiče na to da meso bude mekano i sočno.

Mariniranje hrane

Za manje od 1 minuta možete marinirati meso. Efekat koji dobijate je kao da je meso provelo 48 sati u marinadi. Princip ove funkcije je sličan sunđeru koji upija vodu tako da marinada prodire do najdubljih delova komada mesa.

Pakovanje proizvoda sa inertnim gasom (MAP)

Pojedini proizvodi imaju duži životni vek ako su upakovani sa inertnim gasom, u odnosu na pakovanje sa klasičnim vakumom. U zavisnosti od vrste proizvoda ubacuje se odgovarajuća mešavina gasa koja održava proizvod svežim.

Vakumirka Boxer 52 ACS
Vakumirka Boxer 52 je najprodavanija vakumirka iz Boxer serije

Funkcija Soft Air

Ova funkcija se koristi za pakovanje proizvoda koji mogu da probuše kesu vakumiranjem. Posebnu primenu našla je kod pakovanja npr: ribe, rebara, krmenadli, stejkova sa kostima i svih drugih proizvoda sa oštrim ivicama.

Vakumiranje tegli

Kako se u svetu, sve više izbacuju kese iz upotrebe, zbog zaštite životne sredine, kompanija Henkelman je osmislila jedinstvenu funkciju koja može da predstavlja idealno zamensko rešenje.

„Jars“ funkcijom za tegle, jednim korakom u vrlo kratkom vremenskom intervalu možete sačuvati I  vakumirati proizvode u staklenim teglama. Ova funkcija ima široku primenu za najrazličitije proizvode.

Danas Henkelman mašine imaju svoju primenu u gotovo svim granama privrede – turizam, ugostiteljstvo, medicina, elektronika, itd.

Upravo zbog svih nabrojanih funkcija i senzora koje standardno dolaze sa Henkelman Boxer serijom vakuum mašina, svakom restoranu, hotelu ili ugostiteljskom objektu se isplati da uvrsti Boxer multifunkcionalnu mašinu u svoju profesionalnu kuhinju.

Zbog svega ovoga Henkelman je vaš najbolji partner za pakovanje!!!


Podelite blog na društevnim mrežama

Poslednji postovi sa bloga:

  • Vodič za kupovinu: Kako odabrati model šok komore ( blast čiler )
    Vreme čitanja: 5 minuta

    Zašto su šok hlađenje i zamrzavanje superiorni u očuvanju svežine hrane, zadržavanju ukusa i organoleptičkih karakteristika. Postoje različiti modeli blast čilera, u pogledu kapaciteta i i primene, od manjih podnih i stonih modela za male radne prostore do većih modela za hotele i velike serijske proizvodnje. Pitanje koje se postavlja jeste kako odabrati odgovarajuću veličinu i kapacitet čilera na osnovu potreba korisnika, uključujući vrste posuda i prostor za ventilaciju. Koje su dodatne opcije prilikom kupovine koje mogu značajno da poboljšavaju funkcionalnost ovih uređaja.
  • Kako produžiti trajnost vašeg džema, ajvara i meda: prednosti vakumiranja staklenih tegli
    Vreme čitanja: 3 minuta

    Da li ste frustrirani kratkim rokom trajanja domaće hrane? Henkelman vakuumiranje staklenih tegli nudi revolucionarno rešenje. Ovaj tekst vam pokazuje kako da zadržite neverovatan ukus i svežinu džemova, turšije, ajvara i meda – i to do 5 puta duže! Otkrijte kako Henkelman mašine sprečavaju kvarove i čuvaju hranu, a sve to uz jednostavnu primenu. Pročitajte više i naučite kako vakuumiranje može transformisati način čuvanja i uživanja u hrani!
  • Savršeno pakovanje: Zašto su Hacona profesionalne varilice vaša najbolja opcija?
    Vreme čitanja: 3 minuta

    Otkrijte više o vrhunskim Hacona varilicama – lidera u proizvodnji visokokvalitetnih i pouzdanih profesionalnih varilica. Sa širokim spektrom modela, inovativnim impulsnim varenjem i bezbednosnim funkcijama, Hacona podiže standarde u industriji pakovanja. Saznajte više o njihovim prednostima i kako mogu unaprediti vaš proces pakovanja.
, , ,